Skip to main content

Herfstrit 11 oktober 2020

Het was met alle ontwikkelingen rondom COVID-19 spannend of de laatste rit van dit seizoen doorgang kon vinden. Dankzij de inventiviteit en het doorzettingsvermogen van met name Patrick de Wit werd er toch een "corona-proof" formule gevonden om de herfstrit te laten plaatsvinden.

Daarbij werden wel enige concessies gedaan, het oorspronkelijk geplande verzamelen in horecagelegenheid 't Leesten ten zuiden van Apeldoorn was niet mogelijk, in plaats daarvan werd op de nabij gelegen parkeerplaats bijeen gekomen. Rond de klok van elf uur waren de meeste deelnemers gearriveerd en werd een line-up georganiseerd, waarna alle deelnemers van Patrick en diens dochter naast het roadbook koffie of thee met iets lekkers door het raam van de auto kregen aangeboden. Aansluitend kon men de uitgezette gaan rijden, die voerde langs schilderachtige plaatjes als Ugchelen, Assel, Uddel, Elspeet, Vierhouten, Emst, Leuvenem en Ermelo. Mede dankzij het onverwacht mooie en zonnige weer werd het een heerlijke rit langs de mooiste plekjes van de Noord Veluwe.

De lunch onderweg was op eigen gelegenheid, wijzelf stopten samen met nog enkele equipes rond een uur of een bij De Boerenschuur nabij Vierhouten, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter onderlinge afstand! Op het eindpunt, de parkeerplaats van Kasteel Staverden, werden de deelnemers opgewacht door onze voorzitter Hessel Roukema, die klaar stond met een verfrissing en wat te knabbelen. 

Ondanks de beperkingen kijken we terug op een zeer geslaagde afsluitende rit van dit bijzondere Porsche seizoen. Speciale dank gaat uit naar organisatoren Patrick de Wit en Hessel Roukema.

Marc Bezem
redacteur - webmaster