Skip to main content

Welkom op de site van de Klassieke Porsche 911 en 912 Club Nederland

De Klassieke Porsche 911 & 912 Club Nederland is de officiële club voor autoliefhebbers met Porsche (901), 911 en 912 modellen tot en met modeljar 1978. 

Bij de oprichting van de club in 1993 werden in eerste instantie alle Porsches 911 en 912 van - op dat moment - 15 jaar en ouder toegelaten. Naderhand is dat beperkt tot de oorspronkelijke klassieke Porsche 911 en 912 modellen tot september 1973. De vanaf september 1973 gebouwde modellen weken hier duidelijk vanaf, onder meer door de zogenaamde "harmonica" bumpers en een andere motorisering. Deze wijzigingen waren vooral het gevolg van veranderende wetgeving op het gebied van veiligheid en milieu in de Verenigde Staten, de grootste afzetmarkt van Porsche in die jaren.

  

De tijdgeest en veranderende inzichten hebben de club in het voorjaar van 2015 doen besluiten de leeftijdsgrens voor het lidmaatschap op te trekken. Vanaf dat moment worden bijvoorbeeld ook de zogenaamde 2.7 modellen, de 3.0 Carrera, de 3.0 Turbo, de eerste 3.0 SC's en de in 1976 in de Verenigde Staten geleverde 912E toegelaten. Idee erachter is dat ook de in de periode 1974 tot en met 1978 gebouwde Porsches 911 en 912(E) inmiddels rond de 40 jaar oud zijn en in die zin ook gerust "klassiek" mogen worden genoemd. Het is daarbij niet ondenkbaar dat de leeftijdsgrens op termijn stapsgewijs verder zal worden verruimd. Besluiten hierover berusten bij de algemene ledenvergadering van de club.

                          

De club heeft ruim 200 enthousiaste leden, is officieel erkend door Porsche AG, aangesloten bij de FEHAC en vriendenlid van de KNAC. Het belangrijkste doel is het bijeenbrengen van liefhebbers om gezamenlijk van onze Porsche-beleving te genieten en ervaringen uit te wisselen. Dit gebeurt onder andere middels een flink aantal evenementen, ritten en bijeenkomsten per jaar, waarover u bij Foto's & Evenementen alles kunt lezen en bekijken. Ook is er een uitgebreid clubmagazine dat vier keer per jaar verschijnt.

Wilt u meer weten over de club en onze auto's kijk dan bij Club. Technische vraagstukken alsmede een gids t.b.v. een verantwoorde aankoop, (klik hier) of de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen (klik hier) komen aan de orde bij Techniek 911 en 912. Bij Pinboard treft u vraag en aanbod aan. Advertenties kunnen overigens alleen door leden gratis geplaatst worden. U heeft reeds een klassieke Porsche 911 of 912 die aan de lidmaatschapcriteria voldoet in bezit of overweegt de aanschaf hiervan, dan kunt u lid worden. Kijk dan bij Club > Lidmaatschap of vul het formulier on-line in bij Lid worden.