Skip to main content

Technische Inspectie voor Le Mans Classic

In juli staan twee buitenlandse ritten op de agenda, Le Mans Classic in Frankrijk en de Ennstal Rally in Oostenrijk. Om dit soort ritten veilig en zorgeloos te kunnen maken, is een goede conditie van de auto noodzakelijk. De club organiseert de laatste jaren in de aanloop naar dit soort verre buitenlandse reizen steevast een technische inspectie.

Ook deze keer stelde clublid Peter Broerse zijn werkplaats en expertise ter beschikking om een aantal auto’s aan een uitgebreide inspectie te onderwerpen. Peter doet dit in de regel samen met Albert Vos – ze vormen samen de technische commissie van de club – maar laatstgenoemde was vandaag door privéomstandigheden verhinderd. De auto’s van de zes leden die zich hadden ingeschreven – allen inschrijvers voor Le Mans Classic – werden derhalve door Peter zelf afgewerkt. Halverwege de dag serveerde Peters vrouw Linda een uitgebreide lunch met luxe belegde broodjes. Als altijd op en top verzorgd. Klasse!

Om de beurt werden de auto’s op de brug gezet voor een nauwgezette inspectie op een groot aantal onderhouds- en veiligheidsaspecten. Voor de eigenaren heel interessant om de eigen auto eens in detail te bekijken, vooral ook vanaf de onderzijde. Uiteraard gaf Peter uitleg over de verschillende componenten en het functioneren hiervan en werden vele vragen beantwoord. Per auto werd ongeveer 3 kwartier uitgetrokken en bijna alle eigenaren gingen met een kort (of wat langer) “boodschappenlijstje” naar huis. Dit varieerde van een bijna overleden accu tot een remslang met een zwakke plek.

In een enkel geval werd tijdens de inspectie ter plaatse een eenvoudige reparatie verricht, van het vervangen van een defect clignoteur relais (wat overigens muurvast in ’t stekkervoetje bleek vast te zitten) en het verwijderen van een spijker (!) in een band tot het verleggen van ’t overloopslangetje van een remvloeistofreservoir waardoor aantasting van de metaaldelen van de betreffende auto door deze agressieve vloeistof werd geëlimineerd.

Overigens bleef de auto van uw redacteur – webmaster nog wat langer bij Peter “logeren” vanwege een van disfunctioneren verdachte nokkenaskettingspanner. Dit manifesteerde zich de laatste tijd steeds frequenter bij de koude start, als de auto een tijdje stil had gestaan. De spanners van de 911’jes tot en met de SC modellen hebben de reputatie nogal ‘ns de geest geven. Preventief vervangen of nog beter modificeren met de spanners op oliedruk van een 3.2 Carrera is het algemeen gedragen devies. Een operatie die komende week op de rol staat. Hopelijk is de auto op tijd klaar voor Le Mans Classic.

De uitgevoerde technische inspectie en het opvolgen van Peters adviezen biedt geen 100% zekerheid dat er straks onderweg niets mis zal gaan. Maar het geeft de eigenaren wel een gerust(er) gevoel dat hun auto klaar is voor dit soort langere reizen. Daarnaast kan het in voorkomende gevallen de eerste aanzet geven om de auto aan de hand van een vooraf uitgestippeld plan van aanpak stapsgewijs in betere conditie te brengen. Hiermee worden in de visie van Peter de kosten gespreid, blijft het overzichtelijk en houdt de eigenaar de mogelijkheid om het zomerseizoen te kunnen rijden. Voor inlichtingen vindt u alle informatie www.project-porsche.nl.

Al met al een leerzame en gezellige dag met dank aan Peter en Linda Broerse.

Marc Bezem
redacteur – webmaster