Skip to main content

SWAP meeting 2018

SWAP meeting op 28 januari 2018

Na de twee zeer geslaagde ‘Swaps’ bij BAS Auto Service in Lichtenvoorde vond het Porsche 356 clubbestuur het tijd om een andere regio ‘onveilig te gaan maken’. Via via hoorde 356-clublid Michiel Hoynck van Papendrecht van de zoektocht van ’t Porsche 356 clubbestuur en bood spontaan zijn bedrijfsruimte bij Speedco Classic Motoring / Classic Works in Bergeijk aan. Genoemd bedrijf is het resultaat van het samengaan van Michiel’s ‘plaatwerk-hobby’, die inmiddels tot een professioneel onderdelenbedrijf is uitgegroeid, en voormalig Volkswagenspecialist Franky’s Classic Service. Naast restauratie en reparatie van de merken Porsche en VW scoort het bedrijf ook met speciale projecten. Wie kent bijvoorbeeld de verlengde VW-racetransporter van State of Art niet?

Opkomst
De opkomst op 28 januari jl. was met circa 150 belangstellenden als vanouds, ondanks dat het nu voor de clubleden van boven de grote rivieren een stuk verder rijden was. De weersomstandigheden werkten mee, menigeen kwam dan ook met de hobby-mobiel. Opvallend was wel het relatief kleine aandeel 911/912 clubleden, iets waarvan de verkopers van artikelen voor juist die doelgroep, de nodige hinder ondervonden. Een punt voor het Porsche 911/912 clubbestuur om voor het volgend seizoen ‘ns bij stil te staan.

(Oud)voorzitters
Bij afwezigheid van de beide huidige voorzitters namen hun voorgangers Ton Vos en Eric-Jan Huiberts de honneurs waar, om zowel Michiel als Franky een in een fles vervatte dankzegging aan te bieden. Daarna wachtten de onderdelen, boeken, folders en brochures, de soep en de broodjes beenham.

Met dank aan Henk Schotanus, redacteur Porsche 356 Club Nederland
Foto’s: Bernard & Jonneke van Eijbergen en Peter Boone