Skip to main content

Technische dag motor en versnellingsbak 912 bij Jan de Haan Techniek

Op zaterdag 3 november werden de motor en versnellingsbak van de 912 door Jan de Haan in het “zonnetje” gezet. In zijn mooie bedrijf aan de Abcouderstraatweg in Amsterdam Z.O. kregen de ca. 10 aanwezige clubleden uitvoerig uitleg over de opbouw en werking van de diverse componenten, die hun oorsprong vonden in de Porsche 356, de illustere voorganger van de 912. Een gezellige en leerzame bijeenkomst met een uitstekende lunch halverwege. Na afloop keerden de deelnemers een stuk wijzer huiswaarts. 

In het voorjaar van 2019 organiseert Jan eenzelfde soort bijeenkomst over de motor en versnellingsbak van de Porsche 911.

Citaat van Jan de Haan: "Ik ben al op jonge leeftijd met Porsche in aanraking gekomen omdat mijn vader jarenlang Porsches 356 heeft verzameld. Ik speelde als kleine jongen altijd in een 356 pre-a knickscheibe (daarom is dit model ook één van mijn favoriete Porsches). Voordat ik mijn eigen bedrijf begon, heb ik ruim zes jaar bij Porsche Centrum Amsterdam gewerkt als Classic- en revisiemonteur voor alle type motoren en versnellingsbakken maar ook voor de nieuwste type Porsches. Omdat het echte revisiewerk van de Classics nauwelijks voorkwam en het verdere werk aan de Classics slechts zo'n 40% van mijn dagelijkse werk was, ben ik daar eind 2016 gestopt. In maart 2017 ben ik mijn eigen bedrijf gestart en specialiseer ik mij nu op de motoren en versnellingsbakken van de allereerste 356 tot de laatste luchtgekoelde 993. Waarom ik speciaal een technische dag voor de Porsche 912 wilde doen? Omdat ik de viercilinder boxermotoren van Porsche een warm hart toedraag".

Jan de Haan Techniek
Abcouderstraatweg 130B
1105 AA Amsterdam Z.O.
https://www.facebook.com/JdeHaanTechniek/