Skip to main content

Historic Grand Prix 2020

Kort fotoverslag van de slotdag van de Historic Grand Prix 2020 op het vernieuwde Circuit Zandvoort (sinds kort voluit "CM.com Circuit Zandvoort"). Een beperkt aantal clubleden was op zondag naar het circuit afgereisd, voor de al weer 9e editie van dit mooie evenement. Vanwege de Corona beperkingen was er deze keer wel een flink stuk minder uitgepakt dan voorgaande jaren. Kleinere startvelden. minder toeschouwers, geen hospitality vanuit Porsche (of andere fabrikanten) en dus ook geen oud coureurs en andere race coryfeeën die handtekeningen uitdeelden of waarmee je een praatje kon aanknopen. 

Desalniettemin een gevarieerd raceprogramma met het nodige spektakel, op zondag onder meer de Historic Monoposto, Formula One en Sports Cars Races, de HARC NK82-90 Races en niet in de laatste plaats de "Kampf der Zwerge" Race, waarin Mini Cooper’s, FIAT Abarth’s en NSU TT’s, die vroeger onder de naam "Strijd der Dwergen" voor de overwinning gingen. Dat het er bij met name de laatste categorie bepaald niet zachtzinnig aan toe ging, bleek wel uit een Mini Cooper die in de Audi S vlak voor onze neus op (en dus niet uit) z'n dak ging... Gelukkig stapte de coureur met behulp van enkele toegesnelde marshalls ongedeerd uit het wrak. De rolkooi en zespuntsgordel hadden hun nuttig werk gedaan maar de auto leek zo op het eerste oog volledig afgeschreven. 

Al met al een leuk programma en uitstekend weer. Volgend jaar weer van de partij in de naar ik hoop inmiddels bijna "ouderwetse" pré Corona setting. We gaan het zien.

Marc Bezem
Redacteur - webmaster