Skip to main content

Concours d'Elegance Het Loo Apeldoorn 29 juni t/m 1 juli 2018
Het grootste klassiekerfeest van Nederland

Vanaf de eerste editie in 1999 heeft het Concours d’Élégance Paleis Het Loo zichzelf één doel gesteld: de mooiste auto’s laten zien die er te vinden zijn. Na een bezoek aan de 2018 editie dit weekend kunnen we vaststellen dat men daar opnieuw in is geslaagd.

Gelijk eerdere edities werden we ook deze keer bij aankomst allerhartelijkst welkom geheten door clublid Bert Klunder, die zich al sinds jaar en dag inzet voor dit evenement (foto 1). En net als andere jaren vormde het internationale concours ook deze keer het letterlijk glanzend middelpunt. Vanwege de verbouwing van het paleis werd 't concours dit jaar gehouden op het Stallenplein. Aangezien de verbouwing van het paleis naar verwachting tot medio 2021 duurt, zal dit ook de komende editie(s) het geval zijn. Bepaald geen slecht vooruitzicht want de sfeer en entourage op deze prachtlocatie was werkelijk fenomenaal. Tussen de tentoongestelde auto's ook de 1965'er Porsche 911 van clublid Ruud Visser. Eén van de oudste en origineelste Porsches binnen de club en inmiddels al meer dan 50 jaar in de familie. De auto viel tussen al dat moois bepaald niet uit de toon. Integendeel!

Naast het concours gaven diverse importeurs acte de préséance met hun nieuwste modellen en werden verder een veelheid aan klassieke auto's en youngtimers tentoongesteld. Onder meer Porsche Classic Center Gelderland pakte ook deze keer groots uit. Tijdens de traditionele sprint kwam een hele vloot aan fraaie vooroorlogse klassiekers in actie. Erg veel bekijks trok de (eigenbouw) Bentley Merlin met 27 liter Spitfire motor met 900 (!) pk. Dat leverde een oorverdovend en indrukwekkend schouwspel op. Op de Royal Fair verder tientallen kraampjes met uiteenlopende artikelen, van mode en sieraden tot kunst. En een kleurrijk en smakelijk aanbod van diverse foodtrucks om het verblijf te veraangenamen.

Clublid Frans Dusol en ondergetekende hebben genoten van dit perfect georganiseerd evenement waarbij de weergoden de organisatie deze keer meer dan goed gezind waren. Op naar de volgende editie!

Marc Bezem
redacteur - webmaster