Skip to main content

Een kwart eeuw Klassieke Porsche 911 & 912 Club Nederland

De club heeft een onvergetelijk 25-jarig Jubileumweekend achter de rug. Het bij dit artikel afgedrukt beeldmateriaal vertelt eigenlijk het hele verhaal, dus we houden het bij een korte toelichting van het organiserende team bestaande uit Jan Broekhuizen, Johan Meijer, André Verboom, Albert Vos en Patrick de Wit.

Op zaterdagochtend 12 mei werd rond half elf ’s ochtends verzameld bij het super gastvrije Porsche Classic Center Gelderland. Na een warme ontvangst door eigenaar Marc Wegh en zijn team, volgde een uitgebreide rondleiding door dit schitterende bedrijf, het eerste Porsche Classic Center ter wereld! Ter afsluiting werd een bezoek gebracht aan de op de verdieping gelegen museale privé collectie van Marc Wegh. In één woord schitterend, je komt ogen tekort.

Na de rondleiding moest vaart gemaakt worden om volgens schema in Vaals aan te komen. Er volgde een mooie rit met 52 equipes dwars door Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Onderweg een aantal rivieroversteken met pontjes, door onze redacteur – webmaster op de gevoelige plaat vastgelegd. Aangekomen op Kasteel Vaalsbroek werden alle deelnemers met hun auto’s door vakfotograaf Annemarie Wolkers op de foto gezet en stond aansluitend de koffie met een Limburgse vlaai klaar. Regelmatig is er na afloop van een rit nog wel wat te sleutelen, maar dat was deze keer niet het geval. Clublid Esaï Beugelsdijk maakte met zijn drone camera een serie spectaculaire foto’s van de op het parkeerterrein opgestelde auto’s. Een kleurrijk tafereel wat het tijdsbeeld van onze auto’s perfect illustreert.

In de avond volgde na het aperitief buiten op het terras een statieportret op de trappen van het kasteel.  Voor aanvang van het feestelijk diner uiteraard een welkomstwoord door onze clubvoorzitter waarbij de organiserende clubleden allerhartelijkst werden bedankt. Verder een terugblik op de voorbije kwarteeuw Klassieke Porsche 911 en 912 Club Nederland door een tweetal “oudgedienden” van de club. Jos Baijens, met lidnummer 006 één van de leden van het eerste uur vertelde over de oprichting en de vroege beginjaren van de club en oud-voorzitter en erelid Erik-Jan Huiberts nam de aanwezigen aan de hand van enkele hilarische anekdotes mee in de voorbij clubjaren. Na het diner werd de avond tot in de late uurtjes voortgezet met muziek en dans.

Na de overnachting en een goed ontbijt keerde alle deelnemers de volgende ochtend met een voldaan gevoel huiswaarts. Al met al een zeer geslaagd jubileumfeest met heel veel dank en hulde aan de organisatoren:
Jan Broekhuizen
Johan Meijer
André Verboom
Albert Vos
Patrick de Wit

Foto credits:
- Annemarie Wolkers-Ven - Studio Wolkers Enkhuizen
- Esaï Beugelsdijk – drone opnamen
- Marc Bezem – redacteur / webmaster