Skip to main content

Donderdag, 29. September 2022 - Zondag, 2. Oktober 2022

Stuttgart - Zuffenhausen en Taunus gebergte

Fabrieksbezoek Porsche Stuttgart Zuffenhausen
Met aansluitend rit door Taunus(gebergte)

29 september t/m 2 oktober 2022

Graag nodigen we je uit voor een bezoek aan de Porsche fabriek in Zuffenhausen met een aansluitende rit in het Taunus gebergte gelegen in het midden van Duitsland. Dit evenement doen we deze keer tezamen met de Porsche 928 club.

Route ligt ten westen van de stad Frankfurt am Main, de grootste stad in de deelstaat Hessen en de op vier na grootste stad van Duitsland. De Taunus is een middelgebergte behorend tot het Rijnlands Leisteenplateau. Het wordt begrensd door de Rijn in het westen, de Wetterau in het oosten (als onderdeel van de Hessische slenk, een uitloper van de Boven- Rijnslenk), de rivier de Lahn in het noorden en de rivier de Main in het zuiden. De hoogste berg van de Taunus is de Großer Feldberg met 878,5 meter. Een andere prominente top is de Altkönig met 798 meter. Aan de westkant van de Rijn wordt het gebergte voortgezet met de Hunsrück. 

We gaan een gevarieerde route rijden waarin alle type wegen aan bod komen. Lengte van de route is circa 218 km duur ongeveer 4½ uur (bij geen lange stops). Vooraf aan deze rit gaan we een bezoek brengen aan de Porsche fabriek in Stuttgart Zuffenhausen. Het programma ziet er als volgt uit.

Donderdag 29 september
Heenreis naar het alom bekende Achat Hotel (WollinStrasse 6 Stuttgart) op een steenworp afstand van de fabriek. In de parkeergarage is plek voor ons gereserveerd. De Porsches kunnen gedurende het fabrieksbezoek op vrijdag 30 September in de parkeergarage blijven staan. Diner op eigen gelegenheid.

Vrijdag 30 september
Van circa 10:00 tot 16:00 uur ontvangst en bezoek Porsche fabriek en Museum. Verdere details volgen later. Naast de tour door de fabriek wordt er een lunch aangeboden. Na het fabrieksbezoek rijden we circa 200 km naar het noorden naar Hotel Gasthof Grüner wald in Hofheim am Taunus (Johann-Philipp-Schleicherstrasse 2). Hofheim aan Taunus ligt ten westen van Frankfurt am Main. Parkeren kunnen we op de afsluitbare parkeerplaats bij het Hotel. De parkeerplaats is volledig gereserveerd voor ons. Daar de parkeerruimte beperkt is dient er dicht op elkaar geparkeerd te worden, zodat we alle auto’s achter het hek kunnen plaatsen. Nadere parkeer instructies volgen op locatie. Om circa 20:00 gaan we gezamenlijk dineren in Restaurant Alter Hof circa 4 minuten lopen van hotel Grüner Wald. Het diner is in de vorm van een 3 gangen diner, drank is voor eigen rekening.

Zaterdag 01 oktober
Na het ontbijt gaan we een rit van circa 218 km maken door het Taunus gebergte. (route duur circa 4½ uur zonder stop). Start/Eindpunt Hotel Gasthof Grüner wald. Er zijn onderweg genoeg mooie locaties voor een stop en lunch. Om circa 20:00 wederom een gezamenlijk 3 gangen diner in het restaurant Alter Hof . Drank voor eigen rekening.

Zondag 02 oktober
Na het ontbijt vertrekt ieder weer op eigen gelegenheid huiswaarts.

Kosten
De kosten voor deze 4 daagse trip bedragen 450 euro per equipe op basis van een 2 persoonskamer.
Inbegrepen in de prijs:
- 1* Hotel overnachting inclusief ontbijt en parking Achat Hotel Stuttgart.
- 2 * Hotel overnachting inclusief ontbijt Hotel Gasthof Grüner wald Hofheim am Taunus.
- 2* Diner in de vorm van een 3 gangen diner in restaurant Alter Hof (ex drank).

Gegevens hotels
Achat Hotel Hotel
WollinStrasse 6
70439 Stuttgart
Tel: +4971182008

Gasthof Grüner wald
Johann-Philipp-Schleicher strasse 2
65719 Hofheim am Taunus
Tel: +4961222445

Overige zaken
Het maximaal aantal equipes voor dit evenement bedraagt: 15 (30 personen).
De verdeelsleutel tussen de 911&912 club en 928 club is als volgt:
8 Equipes 911&912 club.
7 Equipes 928 club.
Daar het aantal equipes beperkt is, zal er een loting onder de inschrijvers plaatsvinden na sluiting van de inschrijving.
De inschrijving staat open tot en met vrijdag 1 juli 2022.
De opgavelink zit in de mailing die u heeft ontvangen.

Betalen
Indien de loting positief heeft uitgepakt graag het inschrijfgeld overmaken op bankrekening van de club o.v.v. Fabrieksbezoek 2022 en achternaam: NL76INGB0000329131 t.n.v. Klassieke Porsche 911 en 912 Club Nederland.

Tot dan,
Vincent van den Berg (911&912 Club).
Rob Scheerman (928 Club)